Bemutatkozás Funkciók Azonosítás GyIK Kapcsolat
Bemutatkozás
Funkciók
Azonosítás
GyIK
Kapcsolat

Gyakran Ismételt Kérdések

Itt olvashatók az ügyfelek és viszonteladók leggyakrabban feltett kérdéseire adott válaszok. Ezek az információk általában megtalálhatók a beszerelési- vagy használati utasításokban is, de a könnyebb elérhetőség végett összegyűjtve közzétesszük itt is.

Mire való a "Szerviz mód"?

Ha az autóját szervizbe viszi, akkor a készüléket célszerű szerviz módba állítani. Ez azt jelenti, hogy a berendezés nem riaszt, és az autó kód beírása vagy kártya nélkül használható, így a riasztó nem akadályozza a szerviz munkáját. A szervizelés végeztével a készüléket vissza kell állítani éles módba. A szerviz mód a PIN kód 00 és #, az éles mód a PIN kód 01 és # beütésével kapcsolható.

Hogyan kell a PIN vagy PUK kódot beírni?

A tasztatúrán be kell ütni a számjegyeket, minden gombnyomás után egy rövid sípszó hallható. Ha nincs hangjelzés a gomb megnyomásakor, akkor a készülék az adott számjegyet nem fogadta. A számsor végén mindig meg kell nyomni a # gombot is. A kód elfogadását három rövid, elutasítását egy hosszú sípszó jelzi.

Hogy kell megváltoztatni a PIN kódot?

A PIN kód minden készüléknél megváltoztatható.

1. Nyomja meg hosszan a csillag gombot (*), majd két rövid sípszó hallható.

2. Üsse be a megváltoztatni kívánt kódot (a PIN kódnak egy négy számjegyű kódnak kell lennie), majd nyomja meg a kettős kereszt (#) gombot a kódpadon. A helyes kód beütését követően három gyors sípszó hallható, hibás kód beütése esetén egy hosszú hangjelzést hall és a rendszer kilép a tanítási programból.

3. Gépelje be a kódpadon az új kódot (a PIN négy számjegyét), az utolsó számjegy után három gyors sípszó hallható.

4. Ismételje meg az új kód bevitelét, ezt követően három gyors sípszó hallható, mely jelzi az új kód elfogadását. Ha a megismételt kód nem egyezik az előzőleg beírt kóddal, a rendszer egy hosszút sípol és kilép a kódváltoztatásból. Ezt követően az eredeti kód marad használatban.

Mire való a PUK kód és hogyan kell használni?

A PUK kód arra való, hogy ha a négy számjegyű PIN kódot elfelejtettük, vagy egy rosszul sikerült kódváltoztatás után sem a régi, sem az új kód nem működik, akkor a PUK kód használatával a PIN kódot meg tudjuk változtatni. A PUK kód a kódváltoztatási eljárásban használható, a régi kód helyére behelyettesítve.

Volt már műholdas védelmi rendszerrel felszerelt autóm, de állandóan lemerült az akkumulátora. Ez most is így lesz?

A régebbi rendszereknek magasabb volt az áramfogyasztása, a mi készülékeinknek már nyugalmi állapotban (ha az autó áll több mint 15 perce, a GPS vevő ilyenkor kikapcsol) kb. 8mA az áramfelvétele. Ez még tovább csökkenthető a telefon kikapcsolásával, de ezt néhány különleges eset kivételével (pl. motorkerékpárok) nem ajánljuk. Ez nem számít soknak, bár az akkumulátor élettartama rövidebb lehet mint amit az autó kezelési leírása közöl. A Volf 4 készülékeink jelzik az akkumulátor feszültségének csökkenését, így elkerülhető, hogy az autó nem indítható a lemerült akkumulátor miatt.

A GSM modullal felszerelt készülékek milyen SIM kártyával használhatók?

Bármilyennel, de célszerű olyan szolgáltatót/díjcsomagot választani, ahol az SMS küldés olcsó. Feltöltő kártyák alkalmazásakor figyelni kell arra, hogy ha az egyenleg lemerül, akkor a készülék nem tud üzenetet küldeni.

Honnan tudom, hogy a készülék SIM kártyáján mennyi pénz van, mikor kell feltölteni?

Célszerű még beszerelés előtt a készülék SIM kártyáját a szolgáltatónál regisztrálni oly módon, hogy a szolgáltató internetes felületén az egyenleg lekérdezhető legyen. Ennek módja szolgáltatónként eltérő lehet. Fontos ezt beszerelés előtt megtenni, mert lehetséges, hogy a belépéshez szükséges jelszót a SIM kártyára küldik el SMS-ben. Amikor a SIM kártya felhasználható egyenlege egy bizonyos összeg alá csökken (pl. 600 Ft) a szolgáltató SMS ben értesítést küld a kártyára, és ezt az üzenetet a készülék továbbítja az előre beprogramozott telefonszámokra, így nyomon követhető az egyenleg csökkenése, mielőtt a készülék működésképtelenné válna.